Eneco

Eneco

Eneco is een duurzame onderneming met zo'n 2,1 miljoen klanten. Het is in 1995 opgericht als ENECO uit een fusie tussen verschillende energiebedrijven. Naast Nederland is Eneco ook actief in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. Het hoofdkantoor van Eneco is gevestigd in Rotterdam. De aandelen van Eneco zijn in handen van 55 Nederlandse gemeenten. Eneco staat voor "Energie en Communicatie".

Eneco werkt aan 'duurzame energie voor iedereen' en heeft als doel om uiteindelijk een volledig duurzame energievoorziening te realiseren. Eneco was het eerste energiebedrijf ter wereld die de titel Climate Saver mocht dragen. In 2011 heeft Eneco energieleverancier Oxxio overgenomen. Oxxio opereert nog wel als een zelfstandig merk.

Energie vergelijken

Uitgebreide informatie

Eneco is een energieonderneming die niet alleen activiteiten in Nederland, maar ook in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België heeft. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Met 3.500 medewerkers helpen zij zo’n 2,2 miljoen bedrijven en consumenten.

Eneco zet zich in voor duurzame energie voor iedereen. Ze hebben een uitgesproken duurzame missie. Zij willen duurzaam opwekken, verhandelen, transporteren en leveren. Dit doen zij onder andere door praktische oplossingen te bedenken zodat klanten energie kunnen besparen en opwekken.

Samen met alle betrokkenen bij Eneco (klanten, bedrijven, overheid, aandeelhouders en investeerders) probeert Eneco om steeds duurzamer te worden. Dit wordt gedaan door flink te investeren in duurzame productiecapaciteit. Er wordt veel geïnvesteerd in windenergie op zowel land en zee. Dit wordt gedaan in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België.

Eneco richt zich op ‘Duurzame energie voor iedereen’. Hiermee willen ze zich richten op energiebesparing, duurzame energieopwekking en duurzame afname. Door producten te ontwikkelen waarmee energie bespaart kan worden, kan er voor gezorgd worden dat er minder energie opgewekt hoeft te worden. Dit kan bijvoorbeeld met de verbruiksmanager Toon. Eneco heeft ook decentrale oplossingen waarbij gebruikers zelf energie kunnen opwekken. Momenteel nemen alle zakelijke klanten al 100% schone energie af en Eneco is bezig om dit ook voor alle particuliere klanten te realiseren.

Contactgegevens

Adres: Zuiderparkweg 300
3085 BA, Rotterdam
Openingstijden: ma-vr: 08.00 - 18.00 uur
Telefoonnummer: 0900-0201 (€ 0,10 cent per minuut)
Website: www.eneco.nl
Algemene voorwaarden: Download