Essent

Essent

Essent is één van de drie grootste energieleveranciers in Nederland. Op deze website kun je direct Essent contracten met lage actietarieven en speciale kortingen aanvragen.

Energie vergelijken

Uitgebreide informatie

Essent is een energieleverancier die gas, elektriciteit en warmte levert aan consumenten en bedrijven in Nederland. Ook zijn zij actief in Belgie. Veel van de energie die zij leveren, produceren ze ook zelf. Essent is de grootste producent van duurzame energie. Er werken zo’n 3600 mensen bij Essent die samen zorgen voor een omzet van 5,9 miljard euro. Het hoofdkantoor van Essent is gevestigd in ’s-Hertogenbosch.

Essent is in 1999 ontstaan door een fusie tussen PNEM/MEGA en EDON. In 2005 is Nutsbedrijven Maastricht opgegaan in Essent. Tot 1 oktober 2009 waren verschillende Nederlandse gemeenten en provincies aandeelhouder in Essent. Hierna werd het volledig overgenomen door het Duitse RWE.

Essent is de eigenaar van verschillende energiecentrales. Het is de eigenaar van de centrales in:

Geertruidenberg
Maasbracht
Moerdijk
Geleen
Cuijk
Linne en Gramsbergen
Essent is ook de eigenaar van enkele warmekrachtcentrales en verscheidene zonnecentrales in de Wijk en Annen. Essent is niet alleen de grootste groene producent, maar ook de grootste grijze producent. Zo bouwen zij ook nog steeds verder aan vervuilende centrales, zoals de kolencentrale in Eemshaven.

Contactgegevens

Adres: Postbus 1484
5200 BM, Den Bosch
Openingstijden: ma-vr: 08.00 - 20.00 uur za: 09.00 - 13.00 uur
Telefoonnummer: 0900-1550 (Lokale kosten)
Website: www.essent.nl
Algemene voorwaarden: Download