Wanneer overstappen naar een nieuwe energieleverancier?

Dit ligt aan uw huidige contract. Indien u een contract heeft voor onbepaalde tijd dan kunt u op ieder moment kosteloos overstappen. Heb je een contract van 1 jaar dan kun je na dat jaar maandelijks overstappen. 2 maanden voor aflopen van het contract kunt u overstappen naar een nieuwe leverancier. De nieuwe leverancier wacht dan met leveren tot de eind datum van uw contract.

U kunt ook uw contract voortijdig openbreken maar de huidige leverancier kan in dat geval een opzegvergoeding in rekening brengen.

Hoe werkt het overstappen naar een nieuwe energieleverancier?

Het is heel eenvoudig om over te stappen van energieleverancier. Je kunt zo makkelijk een paar honderd euro per jaar besparen. Zo gaat de overstap in zijn werk:

1. Via EnergieCheck vergelijk je alle energieleveranciers op jouw adres en met jouw verbruik. Dit verbruik kun je bijvoorbeeld vinden op je jaarrekening van je huidige energieleverancier.
2. Kies het contract wat het beste bij je past en sluit deze direct af.
3. Binnen een paar minuten ontvang je een bevestiging van je aanvraag en deze wordt direct doorgestuurd naar de nieuwe energieleverancier. De nieuwe leverancier zegt vervolgens het contract op bij jouw oude energieleverancier. U hoeft hier verder niks aan te doen en binnen 2 weken levert de nieuwe energieleverancier op uw adres.

Hoe doe ik een goede speedtest?

Om een goede en realistische snelheid te kunnen meten geven wij hieronder enkele tips.

- Zorg ervoor dat u niks aan het downloaden bent op uw pc of laptop

- Zet alle streaming internet programma's uit. Zoals internet radio, nieuws feeds etc.

- Zorg dat andere computers, tablets, telefoons die gebruik maken van het internet in het netwerk uitgeschakeld zijn

- Als u een draadloze verbinding heeft zorg dan dat u zo dicht mogelijk bij het modem/router bent.

Ik heb 20mbit maar deze test zegt minder

Dit is eigenlijk precies de reden waarom Providercheck een speedtest aanbiedt. Veel providers tonen de maximale snelheid die geleverd kan worden. Uw echte snelheid is echter afhankelijk van veel factoren. Bijvoorbeeld hoe ver u van het centrale aansluitpunt in de gemeente zit, de kwaliteit van de kabels, de manier van aansluiten in huis etc. Hierdoor kan er dus heel veel verschil tussen zitten in de snelheid van het abonnement en de daadwerkelijke snelheid.

Om te bepalen of uw verbinding voldoet aan de norm kunt u op ProviderCheck de snelheden in de buurt vergelijken. U kunt uw snelheid met snelheden uit uw buurt vergelijken.

Op ProviderCheck kunt u precies zien hoever u van het aansluitpunt zit. Doe hiervoor onze postcodecheck.

Test FAQ titel

Dit is de FAQ tekst